Cairns en Camper!! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Ate de Vries en Kim de Reuver - WaarBenJij.nu Cairns en Camper!! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Ate de Vries en Kim de Reuver - WaarBenJij.nu

Cairns en Camper!!

Door: Kim en Ate

Blijf op de hoogte en volg Ate de Vries en Kim de Reuver

24 Oktober 2008 | Australië, Cairns

Hoi Lieve lievelingen,

Hier weer een berichtje van ons, uit het tropische Noorden (ja echt, alles en dan ook alles is hier andersom, dus het noorden is tropisch). 30 graden elke dag en heel vochtig.

Cairns stond voor ons in het teken van het zoeken van een camper. We dachten dat als we hier een camper zouden kopen dat we goed zaten omdat, zo dachten wij, iedereen in Sydney een camper koopt en die naar Cairns rijd. NEE DUS!!! iedereen koopt in Cairns een camper en rijd die naar Sydney... Jammer de pammer: prijzen hoog, kwalitijt laag! Als er iemand zijn Camper aanbied, is er zoveel vraag dat hij dezelfde minuut verkocht is! Gekkenhuis!
Na een nachtje slapen gingen we dus maar eens naar een camper dealer voor Backpackers: Travellers AutoBarn (toch Andre en Urs??) Die hadden er een voor 7500 dollar (3750 euro) voor ons aan de dure kant maar.. alles in orde, qua verzekeringen en APK nieuw, en een hoop garanties. Daarnaast kreeg Kim haar eigen (nieuwe) keukentje ingebouwd, speciaal voor haar, dus die was meteen al om! Ate heeft 20 rondjes om de Campervan gelopen en toen ze hem meteen opnieuw gingen spuiten (hij was goud van binnen, dus wit werd de nieuwe kleur) en nieuw bed inbouwen etc. was Ate ook om!

DUS... JAWEL we zijn de gelukkige eigenaren van een van de weinig verkrijgbare camperbusjes uit Cairns. Omdat hij opnieuw zn keuring moest krijgen en om hem opnieuw in te richten en te voorzien van camping spullen kunnen we hem dinsdag pas ophalen.

Die zelfde avond zagen we onze geluksveer voorbij vliegen vanuit de boom, heel mooi cirkelend langs de lantarenpaal naar beneden. Toen wisten we zeker dat het een Super Deal was en we een goede auto bij een betrouwbare campermaatschappij hebben gekocht.

Nu zijn we dus tot en met dinsdag hier in Cairns, dan gaan we onze camper inladen en beginnen aan ons avondtuur langs de oost kust.

Zaterdag gaan we flink feesten met een tourbus mee: moet geweldig zijn (25 dollar/ 12 euro: BBQ, Gratis entree, gratis / korting op drankjes, late night pizza, leuke spellen waar veel te winnen valt, nog meer feesten, foto's...: heel veel voor heel weinig). En maandag een tour, alleen weten we nog niet waarheen en wat we willen, je kan hier zoveel ondernemen!!!

Hier wat Foto's en... tot de volgende keer!

Veel liefs Ate en Kim

• 24 Oktober 2008 - 07:19

Papa:

woh kids zo hij er nu uit ziet, geweldige deal. nou ik wacht wel dat hij echt is ingericht. Heel dat jullie erin zijn geslaagd een busje te kopen. the lacoon wil ik ook wel in zwemmen recies de juiste temperatuur.
    groetjes en kusjes
    papa

• 24 Oktober 2008 - 09:37

Kirsten:

Goed geregeld! Ziet dr lekker knus uit :) Komt dr ook nog wat leuks op de zijkant te staan zoals, 'kim en ate veroveren australie!'
    Dat zou echt cool zijn!! ;)

Veel plezier, kussiess

• 24 Oktober 2008 - 10:37

Oma En Opa:

Gefeliciteerd met jullie camper en we hopen dat jullie er veel plezier van mogen hebben en Zaterdag een fijn feest toegewenst. Genieten jullie maar lekker.
    Groetjes,liefs en een kus van Oma en Opa.

• 24 Oktober 2008 - 12:41

André & Urs:

Helemaal te gek, een Camper op de kop getikt, nou dat zal zeker gaan bevallen, lekker de vrijheid waar je maar heen wil gaan en altijd je bed bij je. Dus onderweg niet meer zoeken naar onderdak en staan waar je maar wilt. Mooi he dat geweldige gratis toegankelijke zwembad in Cairns. Nu eerst lekker feesten en dan met de camper erop uit. Heel veel plezier verder en geniet van alles wat op jullie weg komt langs de oostkust.

Kus van André & Urs

• 24 Oktober 2008 - 13:01

Senior:

Super cowboys! Lekker dat jullie een bus hebben gevonden en dat ie in zo'n korte tijd een camper is. Geweldig. Was het maar dinsdag, maar eerst ff feesten zaterdag . Mooi hoedje Ate, ziet er goed uit. Have fun. Gr.Pap en MOnique

• 25 Oktober 2008 - 01:46

Mama Joan:

Dag lieve kinders,
    Wat een heerlijke verhalen!! Fijn dat alles gelukt is en dat jullie nu op pad kunnen met jullie eigen huis! Das pas het betere werk!

Foto's zijn echt helemaal super! En ja Kim, gaaf, dat is het plekje waar ik alle keren dat ik in Australie was altijd even ben gaan zitten. Een plek met heel veel goede en fijne herinneringen! :)

Veel geluk met jullie camper en we spreken elkaar snel weer!

Dikke knuffels!!

XXX-jes

• 26 Oktober 2008 - 09:44

Klaas,Lida En Paul:

Ok, de camper hebben jullie, nu straks lekker gaan genieten. We hopen dat het feest gezellig is geweest. Mooie foto's zijn het!

• 26 Oktober 2008 - 09:48

• 26 Oktober 2008 - 09:51

• 26 Oktober 2008 - 13:40

Eddy,olga En Jeroen:

Van harte gefeliceert met jullie nieuwe huisje op wielen veel plezier en geluk toe gewenst.

heel veel kusjes uit de koude kikkerland.

• 27 Oktober 2008 - 14:47

Birgit En Ruud&kids:

hoi Ate en Kim ,allereerst bedankt voor jullie mooie kaart
    waarna ik meteen even achter de computer ben gegaan om jullie verslagen en jullie natuurlijk te zien. nou wat hebben jullie al veel gezien en gedaan !!!
    Ik wist natuurlijk wel dat dit super mooi zou zijn, en leuk dat jullie nu ook een camper hebben
    lekker toeren en veel zien.Geniet er maar met volle teugen van , doen wij van julie site!!
    Veel liefs ,Birgit

• 27 Oktober 2008 - 15:34

Rickklaver :

hoi ate az staat derde

gr rick

• 28 Oktober 2008 - 19:10

Lisa & Olav:

Wat ontzettend leuk om alle verhalen te lezen!De reis is net begonnen en al zoveel meegemaakt. Ga lekker genieten met de camper en de reis langs de oostkust.

Kus Lisa en Olav

ps Mijn buikje begint een beetje te groeien!

• 14 November 2008 - 17:17

De Bengels:

Hoi Kim,

Hoe is het met jou? Met de bengels gaat het goed. Heb je al een slang gezien en een kangaroe? Z. vraagt een surfende kangaroe? Heb je die gezien.

Heb je een beer gezien, vraagt M.

B. zegt dat we met Sint Maarten veel snoep hebben opgehaald.

De Bengels :-)