Het werk zit er weer op
Door: Kim en Ate
Blijf op de hoogte en volg Ate de Vries en Kim de Reuver
02 Maart 2009 | Australië, Phillip Island
Wij weten weer hoe het is hoor, om te werken, ookal is peren plukken heel anders dan op de bouwplaats of in het kindertehuis staan. Het is fysiek heel zwaar werk en er wordt bijna niets gevraagd van je denkvermogen: het enige waar we over hoefde na te denken was of we eerst boven in de boom of onder in de boom gingen plukken.
De vrijdag avonden waren hilarisch, iedereen staal bezopen na zo'n harde werk week!
Wij hebben heel veel lol gehad met onze ganger: Elister, en onze supervisor: Carrie, die altijd lekkere dingen mee nam. (en dan zijn we nog afgevallen ook, ongelovelijk)
Maar al met al hebben we ons goed vermaakt en ook nog wat centjes verdient!
Wat feitjes over de peren: We hebben in totaal 83.2 bins geplukt: 6 bins size plukken, 2.2 bins pruimen plukken en dus 75 strip plukken van de peren bomen (grotendeels Williams). Dit houd in dan we 41.600 kilo op onze schouders hebben gehad de afgelopen 4 weken. En dat was zeker te merken ook, we zijn nu net Tarzan en Jane!! Haha, ja aan de spierpijn was goed te merken dat we werkte! De eerste twee weken was er een extreme hitte en de laatste twee weken waren de ochtenden erg koud: 8-10 graden. Dus we hebben al snel twee warme fleece truien aangeschaft!
De tweede week dat we aan het werk waren ontstonden er door die hittegolf (47graden) ten zuiden van ons grote bosbranden. We hebben 3 dagen in een dikke rook gezeten omdat de wind onze kant op stond, deze rook was zo dik dat de zon er amper door heen kon komen, onze ogen en lippen uitdroogde. Elke ochtend als we uit de bus kwamen rook het alsof we naast een kampvuur stonden. Dit heeft veel indruk op ons gemaakt, ook omdat mensen thuis zich ongerust maakte over ons. Wij waren de hele dag lekker aan het werk, zagen de rook maar merkte niets van de hevigheid van de branden.
Wij willen ierdereen heel erg bedanken omdat we hebben gemerkt dat iedereen zo druk met ons bezig was en ons goed in de gaten hielden, zelfs van zo'n afstand.
De verwoesting van de branden hebben we zelf gezien toen we van Shepparton naar Phillip Island reden vrijdag. 30 minuten lang reden we door een bos waarin alles zwart was. De meeste huizen waren verwoest, uitgebrande auto's en schuren de politie had alleen nog maar de hoofd weg open gegeven. Er stonden nog enkele huizen overeind. Het is dan zo gek om te bendenken dat alles in de brand stond en er toch mensen zijn die er voor kiezen om hun huis te beschermen door er in te blijven en alles nat te houden. Alles wat voorheen groen was, was nu zwart en oranje. Wij waren er stil van. (de foto's zullen een beeld geven)
Gisteren hebben we een geweldige dag op de baan gehad bij de superbikes op Phillip Island. Allebij hebben we volop genoten van de spanning en sensatie! We zaten op het rechte eind tegenover de pitboxen en het podium. We hebben helemooie races gezien maar na afloop van de tweede race van de superbike mochten we zelfs de baan op; iedereen sprong over het hek heen en rende over de baan naar het podium, super gaaf, zo dichtbij!!
Vanmiddag gaan we rond bij de hostels in Melbourne om onze bus te koop aan te bieden. Hopelijk raken we hem voor een mooi prijsje kwijt, ookal is dat pas over een week of twee.
We willen namelijk eerst nog de great ocean road naar Aderlaide rijden.
Dikke kus Ate en Kim
02 Maart 2009 - 00:09
Senior:
He racebabes. Net klaar met werk , even kijken of er foto's zijn van P.I. Prachtig om er zo dicht bij te zijn geweest en mooie races gezien te hebben. Wat een trieste beelden van de bossen, zal wel een hoop indruk op jullie gemaakt hebben.Groetjes aan Pascal DIKKE X Pap -
02 Maart 2009 - 00:13
Kirsten:
Haha, weer als eerste een reactie plaatsen!! Is tot 12uur savonds werken toch nog ergens goed voor ;)
Maar leuke foto's weer!! Hoop dat jullie the great ocean road nog kunnen doen, sprak met mensen in sydney en die zeiden dat ie echt heel mooi was!! Zeker de moeite waard iig!
Naja, wat dr ook gebeurd, jullie hebben het toch wel leuk!! ;D
Heeel veel plezier lieverds, en hoop snel weer meer te kunnen lezen!! Kussies en knuffels! -
02 Maart 2009 - 00:48
Kirsten:
Potver, toch net te laat, volgende keer zal ik niet zo veel lullen.. Geen woorden maar daden!! ;) lol
Kuss -
02 Maart 2009 - 00:56
Marijke:
Lieve Kimenate!
i like the pictures! did you get to play in the race ate? y did you pick pears?when are you coming back? LLLLLLLLLLOOOOOOOOOOVVVVVVVVVVEEEEEEEEEE,,,,,,,,,,,,,,,,,
MMMAAARRRIIIJJJKKKEEE -
02 Maart 2009 - 01:00
Clasien En Rob:
dat waren een boel peren!!!! jeeminee.
en die kopen wij dan in de winter.
fijn om weer van jullie te horen en dat alles goed gaat, nu nog een mooie winst zien te cashen op jullie leuke busje. Veel plezier op de great ocean road!
liefs uit Nashville,
Clasien/Rob
02 Maart 2009 - 10:22
Dick Bakker:
Hallo daarzo in het verre australie, zo te zien vermaken jullie eigen nog zeer goed. net even jullie foto's bekeken maar dat van die bosbranden is inderdaad zeer indrukwekend. Ik hoop dat jullie nog een mooie tijd hebben daarzo.
groetjes -
02 Maart 2009 - 10:49
Thomas:
Howdie dudes!
Wat een onwijs gave foto's van de Superbikes, moet wel erg mooi zijn geweest denk ik.
De andere foto's zijn ook erg vermakelijk, op die van de bosbranden na dan.
Heel indrukwekkend...
Veel plezier bij Pascal, doe hem de groeten!
Moet wel leuk zijn om hem weer te zien.
Succes met het verkopen van het busje, en have fun de aankomende tijd!
Kus Thomas -
02 Maart 2009 - 12:09
Oma En Opa Pos:
Hallo Kim en Ate.
Fijn om te lezen dat jullie nog steeds genieten.Maar de perenplukkerij is over en nu weer verder.Hopen dat jullie de bus goed kunnen verkopen.En dat is dan weer goed voor de great Ocean road. Veel plezier nog en hou het gezond.
Oh,ja nog bedankt voor de leuke kaart voor Opa zijn verjaardag. Was precies op tijd.Vond ik fijn dat jullie daar aan gedacht hebben.
Het allerbeste met jullie en van Oma en Opa een dikke kus. -
02 Maart 2009 - 12:12
Oma En Opa Pos.:
Nog even Opa en Oma Pos hier.
Ook nog genoten van de vele foto"s die er bijzaten.Hebben we toch een idee hoe jullie alles beleven. Groetjes. -
02 Maart 2009 - 14:49
Hans En Joke:
Wat een mooie foto's van P.I. Echt gaaf dat jullie de superbikes hebben gezien en zo dichtbij!!! De foto's v.d. brand zijn best wel heftig. Heel veel plezier nog, liefs -
02 Maart 2009 - 16:26
Irma:
Hoi Tarzan en Jane,
Even snel jullie verhaal gelezen bij Opa en Oma in Spanje. We gaan straks Opa's verjaardag vieren in restaurant Carpe Diem. Betekent Pluk de Dag. Geen peren.
Wat een mooie foto's weer. Jullie zien er stoer uit hoor in die bomen. Genoeg peren, op naar het volgende.
Succes met de verkoop van jullie huisje. We follow you werever you go.
Kus mama xxx -
02 Maart 2009 - 16:57
Saskia:
Heeej moppies,
Hahah met jullie huisje??? Volgens mij bedoeld mama jullie Busje!!! Toch....
Zal ze een beetje in de war zijn, omdat ik druk met mijn huisje bezig ben...:S
Nou met mij gaat alles goed hoor en met het huisje ook, ik zal je binnekort nog een paar foto's sturen en ga deze week over... Spannend!
Mooi fotos weer hoor van jullie en t is ook best wel eng om door zo'n gebied te rijden waar het allemaal is afgebrand.... Ik heb het zelf ook meegemaakt toen er bij Elne (bij Argeles) een grote bosbrand was.... Toen zijn wij er ook langs gereden en zag er inderdaad precies hetzelfde uit.... Griezelig allemaal!
Gelukkig zijn jullie er niet door getroffen.
Geniet nog maar lekker daar...
Enne Aat, heb je geen Gel meer voor je haren, hahahaa... Grapje:D
Trouwens AZ gaat nog steeds erg lekker, ze hoeven nog maar 9 wedstrijden te spelen, maar ze staan nog steeds met 9 punten los op nummer 1! I hope so... Zullen ze dan toch kampioen worden dit jaar!!!!
Hou je ervan op de hoogte.
Foto's stuur ik over je mail van t huis....
Dikke kus en een knuffel van mij (K) -
03 Maart 2009 - 06:47
Papa:
zo te zien was het een feest die race.
heerlijk voor jullie dat het weer verder gaat met de reis.
z'n pracht bus zal toch wel snel verkocht zijn denk ik. -
03 Maart 2009 - 08:00
Mama Joan:
Dag lieverds,
Elke keer weer een feest om een bericht van jullie te lezen, maar helemaal om de foto's te bekijken! Natuurlijk maken we ons wel een voorstelling van alles wat jullie doen, maar om dat dan ook echt te kunnen zien is wel helemaal geweldig!!!
Dank voor jullie lieve kaart, lag op me te wachten bij thuiskomst, een beter welkom had ik niet kunnen bedenken!! :)
Spreek jullie snel weer!
Dikke kus, ook van JW!
Veel liefs. love you very much! -
03 Maart 2009 - 13:52
Thomas:
Volgens mij had ze gewoon al met Trudy op een terrasje gezeten Sas, haha. -
03 Maart 2009 - 18:37
Urs & André:
Hallo Kim & Ate,
Weer een leuk verhaal en mooi foto's. Wat hebben jullie gebuffeld zo te lezen en dat jullie het niet in je rug hebben gekregen zeg van al dat sjouwen. Dus nu weer tijd om heerlijk te genieten en dat hebben jullie dan ook direct weer opgepakt zo te lezen. Nu nog even de Great Ocean Road rijden. Wij kunnen jullie verzekeren dat dit echt de moeite waard zal zijn en wij spreken uit ervaring!
Nog heel veel plezier verder en succes met de verkoop van de Campervan.
Dikke kus van André & Urs. -
05 Maart 2009 - 16:55
Ed,olga En Jeroen:
hallo schatten,
zo te zien en te lezen hebben jullie weer veel mee gemaakt en we wensen jullie uit bussum een goeie koop en een prettige reis kusjes van ons alle drie