Einde Nieuwzeeland!!
Door: Kim en Ate
Blijf op de hoogte en volg Ate de Vries en Kim de Reuver
20 April 2009 | Nieuw Zeeland, Auckland
AZ is kampioen en ook wij vieren dus feest!! We zitten dan wel aan de andere kant van de wereld maar het nieuws gaat nog steeds erg snel!!
Onze reis door Nieuw Zeeland is ontzettend mooi geweest. De natuur hier in adembenemend en we hebben, helemaal op het zuidereiland, het idee gehad dat we door de film van Lord of The Rings liepen!! We hebben het hele zuider eiland in het rond gekrost!! Zelfs tot aan het aller zuiderlijkste puntje!
Na ons vorige bericht zijn we een hele dag wezen wandelen in het Abel Tasman National Park. Daar hebben we 21 km gelopen in 6.5 uur!! En aangezien Nieuw Zeeland veel bergelijk gebied kent was die erg zwaar. Maar zo mooi en aan het einde voelden we ons dan ook echt heel goed dat we het hadden gered!! Maar ook wel gesloopt!
De volgende dagen zijn we langs de west kust naar beneden gereist, daar werd het al snel kouder en stonden we zomaar voor een hele groote en mooie gletcher! Fox gletcher en de Franz Josef Gletcher! PRACHTIG! Heel apart als je aan komt reiden dat je door de weg wijzering attent wordt gemaakt dat 2km voor de carpark de gletcher 100 jaar geleden nog lag!!! Vanaf de carpark moet je dan ook nog een stuk lopen. Dit maakte ook erg veel indruk op ons en we realiseerde ons dan ook maar al te goed dat we erg blij mogen zijn dat we nog een gletcher gezien hebben in ons leven, want de aarde warmt dus echt op!!
Daarna zijn we doorgereden naar het fjordland en het zuidelijkste puntje en kregen wij zowaar SNEEUW!! de eerste sneeuw van het seisoen was die dagen gevallen dus we hadden prachtig mooie bergtoppen!! We hebben heel leuk met de sneeuw gespeeld! en, ja, ook in Nieuwzeeland is de Sneeuw KOUD!!! (maar 3 dagen in de sneeuw was voor ons genoeg winter voor dit jaar, en keerde we snel weer om naar het warme noorden!!)
Op het zuidelijkste puntje kregen we te zien dat we 18.958km van londen af zijn!! Dus ver van huis!! Maar vanaf dit punt reizen we steeds meer terug naar huis,.. wel gek, zo komt er toch langzaam aan een echt einde in beeld van onze lange reis! (Maar daarover straks meer, lees: grote up-date)
In het binnenland zijn we nog naar Mount Cook gereden, de hoogste berg van Nieuw Zeeland. Met heel veel Gletchers er op! Hier hebben we weer een dag gewandeld.
Hierna zijn we in 3 dagen terug gereden naar het Noorder eiland.
Hier hebben we nog genoten van mooie uitzichten, mooie (perfecte) bergen. Zo is Mount Egmont de 2 perfecte berg van de wereld door zijn simetriche vorm. Het is eigenlijk een vulkaan, maar dat zijn bijna alle bergen hier!
In de afgelopen 4 weken hebben we weer 6000 km gereden!! en dus flink wat gezien! Voor iedereen een Tip: Ga naar Nieuw Zeeland, het is adembenemend!
Hier dan de Nieuws up-date van maandag 20 April!!
-We hebben per 1 juni een huisje in Egmond Binnen. 60m2 en een hele grote tuin! Echt een lekker gevoel om dit al te weten en zonder zorgen terug te reizen!
-We komen Vrijdag 15 mei om 10.50 op schiphol aan. (dan nog maar 2 weekjes wachten voordat we ons huisje in kunnen!)
-Morgen vliegen terug naar Australie waar we 's avonds aan komen in Melbourne, de volgende ochtend naar Adelaide vliegen om daar dan 4uur later de Trein (Ghan) te pakken naar Alice Springs, midden in the red centre, daar doen we dan een 3 days outback safari om dan daarna door te vliegen naar Darwin. In Darwin hebben we 3 dagen om ons te vermaken.
-DAN!!!!! DE GROTE WEIZIGING!!!
We hoorde de laatste week hier op het nieuws dat er op dit moment in Thailand en dan vooral Bangkok veel onrust is. Dit hebben we op de nederlandse sites op internet opgezocht en het baarde ons best wel zorgen! Toch wel wat gewonde en een paar doden. Nieuw Zeeland en Australie geven een negatief reisadvies.
Dit was voor ons genoeg om er niet echt meer voor 100% achter onze keuze te staan om naar Thailand te vliegen.
DUS!!!: we hebben vandaag ons Ticket omgeboekt: we vliegen nu Via SINGAPORE terug naar Nederland: De vlucht data zijn niet geweizigd dus we komen nog de zelfde tijd aan in Nederland!
In plaats van Thailand wordt het dus nu Singapore en Maleisie!! We zitten er aan te denken om in iedergeval naar Singapore en Kuala Lumpore toe te gaan en misschien nog een Tropisch Eiland.
(deze keuze was niet heel moeilijk: maleisie en Singapore hebben een positief reisadvies en we hoeven geen extra inentingen ofzo te halen!
Now U are up to Date!!
Lang verhaal, maar we missen iedereen dan ook wel heel erg!
Dikke Zoen van ons (gaan wij ondertussen onze rugzakken weer inpakken)
20 April 2009 - 08:08
Thomas:
Hooiiii avonturiers!
Dat Nieuw Zeeland mooi is blijkt inderdaad uit alle foto's! schitterend die natuur daar.
Verstandig om niet naar Thailand te gaan, het zal vast niet minder vermakelijk zijn in Singapore en Maleisie!!
Ben blij voor jullie dat de zorgen voor een huisje nu voorbij zijn.
Geniet van alles wat nog komen gaat, want voor je het weet zit je weer in het o zo prachtige Nederland!
xxx! -
20 April 2009 - 09:47
Sindy:
jeeeeetje kim (en ate) wat zien de foto's er weer onwijs mooi uit! blijft leuk om jullie verhalen te lezen :D maar 15 mei schiet alweer aardig op! volgens mij komt ingeborg ook al bijna thuis, dus misschien dat we dan weer met het SPH-clubje kunnen daten en lekker bij kunnen kletsen! heeeel veel plezier nog! kuss Sindy -
20 April 2009 - 12:27
Mama Joan:
Hé dag kinders!!!
Wat een prachtige foto's hebben jullie weer opgestuurd! Echt zo te mooi, geweldig!
Ben heel benieuwd naar alle andere plaatjes, kan ook haast niet meer wachten jullie te zien!
Heel blij ben ik te horen dat jullie niet naar Bangkok gaan, het rommelt er inderdaad op het moment en je weet nooit waar je zomaar in terecht komt!
Singapore is echter ook zeker de moeite waard, en ach....ik denk dat jullie wel weer voor een nieuwe reis gaan sparen....alleen hoop ik dan niet voor zo heel lang! ;)
Geniet van jullie laatste rondtour in Australie en hopelijk kunnen we elkaar snel weer spreken!
Hele dikke knuffel!
Veel liefs! -
20 April 2009 - 13:19
Kirsten:
Heey wereldreizigers!!
Fijn dat jullie de prachtige outdoors hebben ingeruild voor een momentje in een internet cafe!! Voor de zoveelste keer weer door jullie bewezen, een plaatje zegt meer dan duizend woorden!
Geniet dr nog maar ff van, want als jullie weer terug zijn in nl, dan is het eerste 3 maanden ons allen bezoeken! Jetlag of niet, huisje of niet, eeeerst ons ;p
Nee hoor lieverds, we zullen jullie wel een klein beetje proberen met rust te laten.. Want dr moet flink wat geregeld worden voor het nieuwe huisje natuurlijk! Als jullie hulp nodig hebben, dan ben ik natuurlijk één belletje bij jullie vandaan!
Kan niet wachten jullie weer te zien!! Heel veel plezier nog ff! En zie jullie snel!!
Kussies en knuffels! -
20 April 2009 - 15:14
Papa:
he schatjes
heel verstandige keus en signapore was geweldig. wij hebben er erg genoten van de grote stad en het heerlijke eten.
en wat heerlijk he dat er een huisje op jullie wacht als je thuis komt.
de foto's zijn weer om van te smullen.
zie jullie op schiphol
kussies
Papa -
20 April 2009 - 15:24
Ruud & Marieke:
Hey Kim en Ate!
Oooh wat heerlijk al die verhalen en natuurlijk de foto's! We wilden altijd al een keer naar Australie en Nieuw Zeeland, maar nu zijn we zeker overtuigd.
Ik las dat de plannen richting Thailand wat gewijzigd zijn en jullie nu naar Singapore en Maleisië gaan.
Zoals jullie ws weten zijn wij daar op huwelijksreis geweest!
Echt een aanrader en als jullie misschien naar een eiland willen zijn de perhentian islands een aanrader! (van expeditie robinson)
Ik stuur jullie wel effe een mailtje.
Geniet van alles, Kus Ruud en Marieke -
20 April 2009 - 15:43
André & Urs:
Hallo Kim & Ate,
Op de foto's te zien is het inderdaad prachtig daar in Nieuw-Zeeland en wat hebben jullie weer veel kilometers afgelegd. Nu dus opweg naar de outback van Australie (Alice Springs)
Wij zijn reuze benieuwd hoe jullie het daar vinden.
Dat AZ kampioen is geworden hebben jullie dus ook al vernomen. Het was gisteren een groot feest in Alkmaar en dit zal volgende week zondag ook wel weer zo zijn want dan worden ze gehuldigd.
Nog heel veel plezier verder en geniet weer van alles wat op jullie weg komt.
Dikke kus van André & Urs
20 April 2009 - 16:15
Oma En Opa Pos:
Hallo,levensgenieters.
Blij om te zien dat het goed gaat met jullie en nog steeds blijven genieten.Ook mooi dat jullie een huisje hebben in Egmond. Een zorg minder. En wat een mooie foto's weer. Prachtig,wat een schitterende natuur. Blijf nog even lekker genieten van alles wat er nog komt voordat jullie op 15 Mei in Nederland zijn.Maar dan is het ook weer wat anders en kunnen jullie lekker nagenieten van deze prachtige reis.
Hou het gezond en van ons heel veel groetjes en een dikke KUS.
Oma en Opa Pos. -
22 April 2009 - 18:03
Irma En Leo:
Hoi kanjers,
Wat beleven jullie een hoop zeg. Het ziet er inderdaad fantastisch uit daar in Nieuw Zeeland. Jullie hebben niets te veel gezegd. Dit stralen jullie ook uit op de foto's. Zulke blije en vrolijke koppies. Op naar het volgende avontuur op Alice Springs. Ook avontuurlijk is zo'n treinreis van 25 uur!!!!
Hebben jullie zeker wel even tijd om een (Erkamp)kaartje te leggen.
Heel veel plezier en heel veel dikke knuffels en kusjes. xxx