Naar Nieuwzeeland
Door: Kim en Ate
Blijf op de hoogte en volg Ate de Vries en Kim de Reuver
30 Maart 2009 | Nieuw Zeeland, Nelson
Hier weer een up-date van ons. We zijn ondertussen nog verder bij jullie vandaan gevlogen dan dat we al waren. We zijn naar Nieuw zeeland, en hebben 13 uur tijdsverschil, lang he!
De laatste dagen in Melbourne hebben we ons goed kunnen vermaken en zijn we lekker wezen eten met onze Australiesche vrienden: De Colmans: Sergio en Sue! Helemaal leuk!
Met ons hooft waren we eigenlijk al in nieuw zeeland! En dat is niet zo gek ook: WAT EEN MOOI LAND!!!
In Auckland aangekomen om 3 uur in de nacht kwamen we bij ons hostel uit, waar een welkomsbrief op de deur hing met de sleutel van onze kamer er in en de code van de voordeur, wat een gastvrijheid! En toen we de kamer binnen kwamen vonden we een warm welkom van de huiskat! Die lag al lekker te slapen!
De volgende dag hebben we de wekker optijd gezet om Auckland te bekijken! Dit was een grote verassing aangezien we in het donker aangekomen waren. Wat een lievelijke stad, mooi en gezellig. We zijn de Sky tower ingegaan omdat we hoorde dat je vanuit de toren 20 vulkanen kon herkennen. We zagen er duidelijk: 1, oke en een paar die we dachten te zien dan. De toren was wel een beetje wiebelig dus we gingen maar weer snel naar beneden!
De volgende dag konden we mooi ons busje op halen, we waren al zo gewend aan ons eigen vervoer dat we een mooi hi-top busje hebben gehuurd! Gevoel van vrijheid is onbetaalbaar!
Dit ging gelukkig heel snel en met 2 uurtjes waren we met boodschapjes en al weer onderweg! Heerlijk. We zijn naar Hot Water Beach gereden waar we de volgende ochtend zelf onze Jacusie konden graven. Door het hete grondwater (65 graden) wat omhoog komt borrelen. Heel gaaf. Daarna zijn we doorgereden naar Rotura, waar het vulkanisch hartland ligt. (Heel nieuw Zeeland is opgebouwd uit vulkanen) Nachtje wild gekampeerd en daarna een Maori dorpje/ vulkanisch gebergte bezocht. PRACHTIG!! Hier ligt de lava zo vlak onder de aardkorst waardoor er gijsers zijn en kokend water in de grond zit, modderpoelen zijn en het stinkt naar zwafel! Erg onwerkelijk om deze natuurlijke krachten te zien, en zo dichtbij!
Daarna bij een ander meer nog een mooi plekje gezocht om wild te kamperen (dat is zo fijn met de nieuwe bus, alles bij de hand en de mooiste plekjes! GRATIS)
Gister doorgereden naar Wellington, onder aan het noorder eiland. Daar hebben we een kaartje gekocht voor de Ferry om naar het Zuider eiland te gaan, dat scheint het mooiste te zijn. Ook hier hebben we een mooie 'populaire' backpacker wild kampeer plaats gevonden aan het water, heel leuk en gezellig! En dan dus vanochtend vroeg op om de Ferry van 8.00 uur in de ochtend te pakken. Nu zijn we dus in Nelson, staan we op een camping (om stroom op te laden, water bij te vullen en te internetten (oja en douchen)). Het zuider eiland is dus nu al mooier, want we hadden Dolfijnen die met de boot mee zwommen vanmorgen, heel leuk.
Komende dagen willen we een kajak huren en veel wandelen, maar we zien wel wat we echt gaan doen!! We bekijken per dag en moment wat we willen! Heerlijk zo'n leven!
Het is zelfs mooi weer hier: 20 graden en zon, dat is voor hier in de Herfst, heel mooi!
Heel veel liefs van ons!
30 Maart 2009 - 03:07
Kirsten:
Haha, om 4uur s'ochtends toch eindelijk het eerste berichtje..!! Zijn die earlies toch nog ergens goed voor!
Anyways, Klinkt echt fantastisch!!! En wat een enorm leuk jurkje in de eerste foto zus!! Hoop nog veel meer foto's te zien binnekort! En jullie natuurlijk ook! Geniet er nog even van!
Love u lieverds!! Xxx -
30 Maart 2009 - 03:38
Rob (US):
Hoi Kim en Ate!
Reuze leuk dit weer te zien. Nieuw land, nieuw busje, niewe omgeving, en zo te lezen alles weer heel anders dan in Australie. Hoog hoor, die Sky, dat zou ik ook wel een beetje eng vinden. Nou, veel plezier met je nieuwe avonduur. Het allerbeste, en ik ga nu slapen....(22.30 in de US alweer).
Rob -
30 Maart 2009 - 08:36
Oma En Opa Pos:
Hallo,Kim en Ate.
Zo te zien gaat het met jullie goed. En wat fijn om nu weer eens en ander avontuur te beleven.De foto's zijn ook weer uit de kunst,mooi hoor?
En een nieuw campertje,dus jullie zijn weer zo vrij als een vogeltje en kunnen alles mooi bekijken.
Genieten jullie nog maar lekker. Veel plezier en gezondheid.
Groetjes en een kus van Oma en Opa. -
30 Maart 2009 - 10:23
Patrick:
Hee Kim en Ate
Weer erg leuke avonturen aan het beleven! Klinkt erg leuk en mooi allemaal! En dat vrije leven klinkt verleidelijk!:D
Veel plezier en geniet van het nieuwe land en de nieuwe belevenissen!
Patrick -
30 Maart 2009 - 14:14
Thomas:
Halloooo,
Leuk verhaaltje weer en mooie + leuke foto's!
Lekker dat de eerste landenwissel goed verlopen is. Je weet maar nooit of er iets fout gaat of tegen zit.
Het weer is hier inmiddels ook goed. Dit weekend was het al erg mooi, en aankomend weekend loopt het op tot een graadje of 20!
Ik voel me niet zo lekker vandaag (gister te veel gedronken na de voetbal)
dus ik ga weer verder met uitbrakken.
Groeten, en dikke kus
Liehiehiehiehieieieieiefs! -
30 Maart 2009 - 15:56
Mama Joan:
Hé lieverds,
Dat ziet er even goed uit!!! Heerlijk weer een nieuwe episode van jullie avontuur, nu even geen peren, maar gewoon doen waar je zin in hebt! Helemaal goed :)
Alles goed hier, mooi weer, eindelijk, en lekker in het zonnetje zitten!
Dikke kus voor jullie beiden!
Liefs en een dikke knuf! -
30 Maart 2009 - 16:49
Irma En Leo:
Hey Maories,
Wat hebben jullie het toch heerlijk met z'n tweeen. De foto's zeggen alles!! Dansen, eten, wandelen, zonnen en toeren met de bus.
Wat een ervaring om zo tussen de geisers te staan. Dat kunnen we ons haast niet voorstellen.
Geniet lekker samen van het o, zo, mooie land.
Dikke knuffel en kus
mama en Leo
31 Maart 2009 - 13:36
Daniëlle:
Hey Kim en Ate,
Wow in New Zeeland, echt super!
En jullie verhalen klinken echt als het goede leven!
Als jullie terug zijn ben ik benieuwd naar de live verhalen!
Dikke kus van mij -
31 Maart 2009 - 20:45
Papa:
he Kids
wat heerlijk al die mooie plaatjes
en wat een mooi busje
zo te zien is het weer ook nog staads geweldig werkelijk heerlijk
geziet ze nog die laatste weken.
En was de Haka goed en lekker om te doen
Vast ziet er geweldig uit.
kussies
Papa -
02 April 2009 - 19:48
Urs & André:
Hallo Kim & Ate,
Tjonge, tjonge, tjonge. Wat kunnen jullie toch lekker genieten van al dat moois. Weer een heel leuk verhaal en mooie foto's. Ook weer een leuk campertje op de kop getikt om weer te genieten van de vrijheid wat zich daardoor met zich meebrengt.
Blijf lekker genieten van het mooie leven daar en al het moois in Nieuw Zeeland en blijf vooral gezond.
Dikke Kus van André & Urs