Still alive in Australia - Reisverslag uit Hobart, Australië van Ate de Vries en Kim de Reuver - WaarBenJij.nu Still alive in Australia - Reisverslag uit Hobart, Australië van Ate de Vries en Kim de Reuver - WaarBenJij.nu

Still alive in Australia

Door: Kim en Ate

Blijf op de hoogte en volg Ate de Vries en Kim de Reuver

19 Januari 2009 | Australië, Hobart

Gelukkig nieuwjaar Iedereen!!!

Dat moeten we natuurlijk nog wel even zeggen, want na zo'n tijd geen bericht willen we het toch nog even kwijt!

Oud en nieuw was een geweldige ervaring. Het voelde niet zo als een oud en nieuw, maar het was dan ook wel heel erg onwerkelijk om naast het Opera House te zitten en naar de Harbor Brige te kijken. Vanaf 15.00 uur hebben we een plekje bezet gehouden samen met heel veel andere mensen! Het was 32 gragen en geen wolkje aan de lucht... het voelde dus niet helemaal als een gewone oudjaars dag!!
Prachtig vuurwerk en het wachten meer dan waard. Wat wel gek is en een heel groot verschil met Holland is dat hier in Down Under mensen zelf geen vuurwerk mogen afsteken. Dus het enige vuurwerk wat er is, is dat van de overheid! Gek!!

Nog lekker 3 dagen gerelaxt en aan het strand gelegen voor dat Rob en Ab kwamen. Dat was wel even gek, op de luchthaven van Sydney staan te wachten op Kims vader!
De eerste dagen dat Rob en Ab er waren hebben we rustig aan Sydney bezichtigd. Ook hebben we de bus weer gepakt om de 7e weer verder te gaan reizen.

2 dagen hebben we ons vermaakt in een lieve cottage in de Bleu Mountains. De plannen waren om wat te gaan wandelen en rond te kijken, maar het was zo mistig dat we eigenlijk niets konden zien.

Daarna zijn we aan de andere kant van de Bleu Mountains er weer uit gereden naar het binnenland toe. In Dubbo hebben we ons vermaakt met een wijn Tour!! Leuk om te doen op weer een andere plek!
Door het echte platte binneland zijn we doorgereden naar Canberra, de hoofdstad van Australie. Iedereen raadde het af omdat het saai en te gemaakt zou zijn. Dus natuurlijk wilde we zelf even een kijkje nemen.
Ja het klopte, saai en rustig. Maar... een prachtig museum over Australie, wat echt wel leuk was om te bekijken. Maar 1 dag was meer dan genoeg!

Na het binnenland zijn we via een gravel weg naar de vertrouwde kust gereden. Maar het plaatsje Sassefras hebben we helaas niet berijkt voor de foto (sorry Sas, dat zou namelijk wel echt te leuk zijn geweest!! Als road Sign!!) want de weg was onderbroken...
Van de kust tot aan Melbourne hebben we goed genoten van de mooie plekjes en de mooie natuur.

Opeens stond daar Kirsten ook op het station te wachten, helemaal leuk elkaar weer te zien! 's avonds meteen een goed potje Cluedo gespeeld en iedereen (Ate, Kirsten en Kim) hadden een keer gewonnen... heel goed verdeeld!!

Nu zijn we aangekomen in Hobart en gaan we hier tot en met zaterdag genieten van de Natuur, lekker veel wandelen en Tasmanie verkennen!

Met ons is alles helemaal goed en we genieten met volle teugen. Na Tassie gaan we weer eens op zoek naar werk, het volgende avontuur wat we aangaan!! Dat zal rond om Melbourne of Aderlaide worden, dus we zullen niet veel km meer afleggen, ook wel eens even lekker!

8000 km gehad, 18 graden in Hobart, op de helft van de reis, benzine is duur: 60 euro cent!! 5 dagen zonder de bus en foto's nemen gaat lekker door: GENIET MAAR LEKKER!!!

Liefs ons

• 19 Januari 2009 - 11:55

Wendy:

Hii gelukkige kim!! Dat is heel duidelijk zichtbaar op de foto's! Prachtige kiekjes:)

Leuk dat je vader je kwam bezoeken tijdens dit avontuur samen met je mannetje!

Geniet nog met volle teugen! Knuffel van Wendy

• 19 Januari 2009 - 12:40

Saskia:

Heeej Lievertjes,
    Wat leuk zeg om die foto's te zien ook van Oud en Nieuw!!! Wouw...
    Hahah Ja, van Sassefras is idd wel jammer:( :P
    Veel plezier nog.... Grtjs en Kusjes van mij

• 19 Januari 2009 - 12:48

Oma En Oma Pos:

Hoi,Kim en Ate.
    Leuk om weer e-mail van jullie te ontvangen. En wat een mooie foto"s.
    Jullie genieten nog fijn en we hopen dat dit zo blijft. Groetjes,liefs en een kus van Oma en Opa Pos.

• 19 Januari 2009 - 13:00

Ruud,birgit En Kids:

hallo lieve Kim en Ate,
    wat een geweldige foto's
    en we genieten met volle teugen van al jullie belevenissen, wat zien jullie de mooiste dingen en maken veel mee!!!
    Nou geniet er nog lekker van!!!
    veel liefs de Klavertjes

• 19 Januari 2009 - 18:11

Urs & André:

Beste Kim & Ate,

Wat zijn de foto's weer prachtig en wat moet het oud en nieuw geweldig zijn geweest met al dat vuurwerk daar in Sydney
    Wel jammer dat het wat mistig was bij de Bleu Mountains. jullie hebben toch wel de Try Sisters gezien! Verder weer een gaaf verhaal met veel belevenissen, geniet nog maar lekker van al het moois daar en van de zomer. Hier in Holland is het volop winter geweest met vorst en sneeuw. Eindelijk konden we weer eens na zo'n 12 jaar lekkere toertochten schaatsen.

Succes met het vinden naar een leuke Job(want er moet natuurlijk weer wat geld in het laatje komen nietwaar)en nog heel veel plezier.

Dikke kus van André & Urs

• 19 Januari 2009 - 19:51

Irma En Leo:

Heee Ate en Kim,

Even een tijdje uit de lucht geweest. Weer goed om wat van jullie te horen en zien. Prachtige foto's hebben jullie weer gemaakt en ook leuk dat jullie een paar dagen/weken met wat bekenden zijn. Geniet er van. Straks de handen weer uit de mouwen steken en een paar centjes verdienen. Volgens mij vinden jullie dat ook een hele uitdaging weer. We zijn benieuwd wat het dit keer wordt.
    Wij wensen jullie verder op de reis weer heel veel geluk en plezier toe. We follow you wherever you go.
    Hele dikke kus en knuffel van mama en Leo.

• 20 Januari 2009 - 13:53

Mama Joan:

Dag lieve schatten,

Wat een geweldige foto's! Zo te mooi daar die omgeving, en leuk om al die bekende namen te zien van plaatsen waar de Colman's mij ook overal heen gesleept hebben.
    Fijn dat Papa, Ab en Kirsten er nu zijn, even samen op pad in dat mooie land! En natuurlijk op gepaste wijze zijn verjaardag vieren!

Hier alles goed, druk met de oudjes, zoals gewoonlijk, maar het schiet al iets op.

Dikke kus voor jullie allemaal!

Veel liefs,
    Mama

• 20 Januari 2009 - 18:29

Oom Harry:

ik weet niet of je vader er nog is met zijn verjaardag zo ja wil ik hem via jullie van harte feliciteren met zijn verjaardag en jullie samen een fijne dag toewensen groetjes ome harry

• 21 Januari 2009 - 23:53

Jaloerse Thomas:

Heee levengenieters,

Bedankt voor je smsje A, alles gaat helemaal prima, geen nieuws is goed nieuws zoals we hadden gezegd.

Maar heb het op dit moment ook echt mega druk met alles. Morgen sollicitatie voor stage. Maar voor ik op stage kan heb ik echt nog heel veel te doen, maar dan ook echt heeeeeel veel. En stage begint al 9 febr.
    pfffff!

Dus als je ook maar één moment hebt (waar ik niet van uit ga) dat het tegen zit, denk dan maar even aan alle mensen die maar al te graag in jou schoenen willen staan.

Maar zoals ik zei, het gaat goed. Net op trainingskamp in Groningen geweest, lekker uitgaan en volgende dag weer voetballen. Erg genoten. Me dagritme is op dit moment zo chaotisch als ik weet niet wat. dus kijk erg uit naar het moment dat ik op stage ga.

Erg grappig om Maurice en jullie zo samen op een foto te zien, omdat ik jullie beide volg via de sites

Het stadion zag er trouwens erg mooi uit jah;) Wie weet speel ik er ooit zelf nog in! Al schat ik de kans 0,01%

Me laatste ding... Kim je zet wel onder de foto 'Ate bang voor haaien' maar waar is dappere kim die van de boot springt? haha ;) Nee hoor grapje, ik erg veel respect voor jullie!

Heeeele dikke knuffel en kus, Thomas

• 22 Januari 2009 - 16:50

Ed ,jeroen En Olga:

hallo lieve schatten,
    gefeliciteert met je vader en schoonvader wil je hem ook feliciteren namens ons we wensen jullie nog veel plezier met elkaar want het is ook leuk dat kristen er ook bij is groetjes uit koude bussum