Peren en de hitte!!
Door: Kim en Ate
Blijf op de hoogte en volg Ate de Vries en Kim de Reuver
05 Februari 2009 | Australië, Sydney
Tasmanie was heel mooi en erg indrukwekkend om te zien!!
We hebben met z'n 5e in een auto Tassie doorgekrost!! De eerste dag hebben we lekker rond gelopen in Hobart. Zo hebben we de tweede dag zelf fruit geplukt op een farm om die lekker op te eten en zijn we daarna door gereden naar Port Arthur! Dit hebben we de volgende dag rustig bekeken: de gevangenen werden hier naar toe gebracht vanuit engeland, het was een soort een werk straf kamp. Sommige zaten er vast om het stelen van een appel of gewoon omdat ze gek waren! Erg indrukwekkend en mooi om te zien en door heen te lopen!
'S avonds zijn we aangekomen in een plaatsje die bekent stond om de pinquins die aan land komen als het donker is, halverwegen de oost kust van Tassie! Het was een stukkie lopen maar: o o o wat een ervaring: zo mooi: op eens stonden we tussen de pinquin nestjes! allemaak baby pinquins die wachtte op hun ouders die terug kwamen met eten! Het rook net als een katten nest en het klonk als een vogel nest! Toen we rustig bij de rotsen stonden kwamen de ouders aan land, ook niet groot maar heel leuk en bizonder om te zien dat ze zo voor je voeten langs lopen!
De 4e dag, Robs verjaardag, zijn we doorgereden naar Lake sint Clare, om de volgende dag een dag te gaan wandelen. Savonds hebben we lekker gegeten en zaten we in een mooie bungaloo en hebben we lekker gekaart!
De 5e dag hebben we een hele dag gewandeld en voelden we ons opgenomen door de natuur: zo mooi, die bomen de mos alles was zo onaangeraakt zo puur! PRACHTIG!! Uitgeput maar voldaan!
6e en laatste dag Tassie zijn we terug gereden naar Hobart en hebben we nog een rondje over de markt gelopen waar alleen maar spullen van Tasmanie verkocht werden, veel houtwerk en veel olibollen... Tsja, Abel Tasman was echt een nederlander en heeft zo toch nog wel wat achtergelaten van de Nederlandse cultuur!
Terug in Melbourne hebben we de bus weer opgepikt en hebben we een paardagen aan de kust besteed om, jawel, uit te rusten!!!! HAHA klinkt goed om te zeggen! Rob, Ab en Kirsten zijn weer naar huis en wij hebben een rondje over het formule 1 cirquit gereden! Het was fijn om de mensen van thuis even om ons heen te hebben maar we zijn ook heel blij om nu weer de luxe achter ons te laten (dankje Rob daarvoor) en lekker weer ons back to basic avondtuur verder te gaan!
Zo doende zijn we nu aan het werk op een Peren Farm!
We zijn aan het size pikken: alleen maar peren van de boom halen die groot genoeg zijn, wat me meten met een ring! Het klinkt misschien redelijk eenvoudig, maar het is hard werken voor weinig geld:
1 bin is 37 dollar, waar je nog 32 dollar van over houd na de Tax! (1 dollar is 50 euro cent). 1 bin is 500 kilo!! We plukken gemiddeld 1,5 bin per dag met zn tweetjes!! We stoppen als het 40 graden is omdat we anders echt bezwijken aan de hitten, dat zijn de regels! Oja, geen steeltjes breken, geen blaadjes aan de steeltjes en alles wat op de grond valt blijft op de grond!!
Het positieve: camperen is gratis en we geven bijna niets uit zo. We kunnen goed oefenen voor maandag want dan gaan we Strip pikken: alles van de boom: ze zeggen dat je dan 10 bins met zn tweeen moet kunnen redden op een volle dag (dus als we tot 4 uur kunnen werken, deze week zat dat er niet in door de hitte) Dan krijgen we 25 dollar netto voor een bin! Beter dus!
Geniet maar van de Foto's dan genieten wij van de aanhoude hitte: (al bijna 2 weken 40 plus!) en een mooie zwoele zomer avond!
Liefs van ons!
05 Februari 2009 - 08:23
Senior:
Lieve perenplukkers. Wat een verhaal over het verblijf op Tassie. Heel leuk. Jullie beginnen wel wat met dat perenplukken in die hitte, maar het is ook wel fijn om weer te werken. Groetjes en DIKKE X Papa en Monique -
05 Februari 2009 - 08:51
Mama Joan:
Dag lieverds,
Geen woord teveel gezegd: wat een prachtige omgeving en wat een geweldige foto's! Heerlijk om te zien! Ate, je bent zéker nuttig... ;)
Jullie zien er echt heel goed uit en overduidelijk dat jullie erg genieten!
Gelukkig volgende week wat minder warm... kan ik van hier niet zeggen... ;)
Kijk nu al uit naar het volgende bericht!
Hele dikke knuffel!
Veel liefs,
Mama
XXX-jes -
05 Februari 2009 - 09:27
Papa:
Ja wat een heerlijke tijd was het
he kids.
hier valt het wel tegen met die kou en donkere lucht.
Zo als ik het goed lees wordt dat heel wat peren plukken voordat je wat verdient.
fijn dat jullie weer op de rit zijn en je eigen dingen kunnen doen.
veel kusjes en geniet ervan
Papa -
05 Februari 2009 - 10:04
Oma En Opa Pos:
Hallo,perenplukkers.Zo te zien aan de prachtige en vele foto"s genieten jullie nog steeds heel veel. Blijf lekker genieten en van ons groetjes en een dikke kus. Oma en Opa. -
05 Februari 2009 - 11:52
Kirsten:
Heey zus en ate,
Ik heb echt genoten! Thanks! Wil wel wat meer foto's hebben als jullie weer terug zijn!! Zal de mijne binnekort op facebook zetten!
Kussies! -
05 Februari 2009 - 12:58
Clasien:
ja ja blijf ons maar jaloers maken met al die mooie foto's en avonturen. Ik kreeg van Kirsten ook al van die enthousiaste verhalen, en dat spettert ook wel van de foto's af!
Een bed-overgrootmoeder van Omarij zei altijd als ze een baby in de wieg zag liggen: "het zijn mooie peertjes als ze geplukt zijn". Met andere woorden: peren plukken is zwaar werk!
nou ik zie het zweet van jullie voorhoofden stromen!
Kom nog maar niet terug, het is hier koud en nat. Veel plezier hoor!
liefs van Clasien -
05 Februari 2009 - 20:31
Urs & André:
Hallo Kim & Ate,
Weer een mooi verhaal met prachtige foto's. Wat moeten jullie daar toch genieten van alles wat jullie meemaken. Maar nu even hard werken en zweten om straks weer lekker verder te genieten.
Hier in Holland is het nog hartje winter 0 tot 3 graden en miezerig en kil. We beginnen hier al naar de lente te verlangen. Bij jullie lekker volop zomer, we zijn wel een beetje jaloers op jullie hor.
Wij kijken al weer vol belangstelling uit naar het volgende verhaal en uiteraard de foto's.
Wisten jullie trouwens al dat AZ alleen bovenaan staat met een verschil van 9 punten op de nummer 2 FC Twente.
Dus het landskampioenschap komt nu wel echt dichtbij.
Kim en Ate geniet nog maar lekker van alles wat op jullie pad komt.
Dikke kus van André & Urs
05 Februari 2009 - 20:48
Mama En Leo:
Hoi Ate en Kim,
Wat een mooie verhalen en foto's weer van jullie. Het is net een grote dierenwereld waar jullie in beland zijn.
Alle dieren gewoon rondom jullie. Te gek toch! Geniet van het perenplukken, want dat doe je ook niet iedere dag. Weer lekker wat centjes verdienen. Wel natuurlijk de hoedjes op met die hitte.
Heel veel plezier nog en tussendoor elkaars hand vasthouden!?!?
Grote knuffel en dikke kus van Mama en Leo
06 Februari 2009 - 09:20
Ruud & Marieke:
Lieve Kim & Ate,
Bedankt voor de felicitaties voor mijn verjaardag, vanuit de andere kant van de wereld!
Ik zie dat jullie ontzettend genieten, hopelijk gaat het jullie goed, want van de berichten hier is er een flinke hitte golf...pfff!
We kijken uit naar het volgende verslag en foto's! -
06 Februari 2009 - 20:21
Sassie:
Heej moppies,
Hahaha Bewaar die zelfgeplukte peren voor de Groentewinkel, :P:P Hahah
nee leuk hoor, super cwle om die foto's te zien ook!
De foto's van t huissie stuur ik zo snel mogelijk op, maar ga volgende week pas kijken, dus ze komen daarna naar jullie toe over de mail!
En.. ff over de voetbal inderdaad...Lkker heh van AZ... Hahaha Zelfs 11 punten achter op die club uit A'dam.... Dat is helemaal even genieten:D!
Hopelijk blijft het zo goed gaan, want dan heb ik helemaal een goed Jaar!
Grtjs en een hele dikke knuffel van mij..
PS: Jullie zijn net Echte Cowboys met die mooi hoeden, toff hoor!!!
09 Februari 2009 - 12:06
Ruud&Birgit:
Wat maken jullie toch prachtige dingen mee!!
En petje af nog peren plukken in een zinderende hitte.
Maken jullie ook nog wat mee van die enge bosbranden die er nu woeden? Er zijn volgens de media 2 mannen opgepakt die er wat mee te maken hadden.
En leuke foto's van jullie met cowboyhoed!!
Nou geniet er nog van!!
groetjes Ruud& Birgit -
13 Februari 2009 - 15:47
Sindy:
hey kim en ate!
wat leuk nog steeds om al jullie verhalen te lezen en wat een mooie foto's! die mini-pinguins zijn echt geweldig! zo schattig :D heel veel plezier! en een happy valentine's day daar in australie morgen ;)
groetjes Sindy